Fårö, Gotland

Vi stiger upp tidigt och kastar loss. Siktet inställt mot Visby. Jag, som nästan aldrig är påverkad av sjön, får lov att ta en Calma. Så får också Sören göra. Katterna sover gott. De har fått varsin halva Postafen, som gör dem väldigt trötta.

Vi överger tanken på Visby och siktar mot Fårö istället. Vinden och sjön avgör. Vi anländer till Lauterhorn efter 12 timmar och 21 minuter. Vi har gjort en stor sväng över havet. En stund under eftermiddagen fanns inte en enda båt i sikte. Allt vi såg var horisont! Vi kunde lika gärna varit på väg över Altanten. Vi är rörande ense om att vi inte tycker att det är kul att segla utan kontakt med land.

Vi får användning av våra cyklar när vi utforskar Fårö. Vi besöker Lauters för lunch och cyklar sen till Digerhuvud och ser alla raukar. Vi vänder när vi når Helgumannen, det gamla fiskeläget. Av några bilburna besökare fick vi veta att det är 30 grader varmt! Inte undra på att vi tyckte att det kändes lite hett!

Vi tänkte ge oss iväg men eftersom jag behövde en dag i skugga så beslöt vi oss för att stanna kvar. Vi tog cyklarna (inte blev det skugga!) och tänkte cykla till handelsbod. Men vi for precis i motsatt riktning. Hamnade i Fårö. Köpte ekologiskt odlat, gurka, morötter, kålrabbi. "Tag själv och betala i burken". Skön känsla, som om man vore i Norrland.

Morgonen därpå fick vi i all hast ge oss iväg eftersom Malö 37:an som låg utanpå oss skulle ut och cykla. Det blåste kraftigt så "hela" hamnen hjälpte till att lösgöra oss.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0