Äntligen, äntligen, äntligenSören är och hämtar det vi glömt! Jag gör lunch. Efter lunch seglar vi - trodde vi. Oskar och Nadine kom förbi, ville fika och säga hej då innan de åkte till Oslo. Ahlgren kom och fikade så vi blev kvar i hamnen till 16.00. Motor en bit men sen seglade vi.

Sista veckornas slit har äntligen givit frukt. Vi är ute - i vår skärgård. Nästan allt har vi fått med oss. Glömde bensin till lilla jollemotorn. Men vad gör det. Sören har rott och det har gått så bra så. Funderar på att glömma bensinen lite oftare. Det är trevligt med en roddtur!
'
Ett strömmingsnät och två siknät gav cirka 3 kg strömming, fyra abborrar och 25 simpor OCH en lake. God fångst alltså. Laken simmar vidare i havet, så ock simporna. Men abborrarna, de är fileade och stekta. Stekt är också strömmingen.

Storskraken med sin hona kom insimmandes i viken. Havsörnen har "seglat" förbi. Skratt- och Fiskmås samt Trut har gjort oss sällskap. Sädesärlan har vippat med sin stjärt. Citronfjärilen har fladdrat förbi. Vilken ynnest att få ta del av detta. Vi har upplevt och njutit.


RSS 2.0