Teater på finska - igen!


Vi anlände till Parattula och fick en toppenplats alldeles bredvid servicehuset. Förtöjde och satte oss sedan och tittade på teatern som just började. Scenen var servicehusets veranda. Efter en stund sa Emilia: "Jag tror det är Robin Hood som de spelar" och samtidigt hörde vi "Notingham" och "Marion". Så det var naturligtvis rätt pjäs. Men vi hade trots det en trevlig timme - trots att vi inte förstod ett ord! Nåja, nästan inte ett ord. Notingham och Marion förstod vi ju.

Våra grannar, Linda och Gerald i Castaway från Shetlandsöarna bjöd oss över på en whisky från Jura. Vi tog med oss en Mackmyra, men de blev inte så imponerade. Kanske inte så konstigt?

Morgonen efter regnade det. Sören skruvar bort takskivorna i akterkojen för att titta efter varför vi inte kunde vrida ratten till ändläge åt babord. Efter en stunds funderande hittade han en bricka, som kilat fast sig på kuggarna. Brickan såg ut som ett S. Den har nog legat där länge, men av någon anledning hamnat på "fel" plats under gårdagen.

Regnet fortsätter så vi beslutar att det blir "kojdag".

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0