Semesterstart



Vi packar och packar och packar. Syster Gun-Britt och svåger Pekka kommer förbi och äter middag med oss i båten. De är på väg söderöver. Vi väljer att sova kvar i hamnen och ger oss iväg först morgonen därpå. Oskar och Nadine kommer också förbi. Sören skruvar och skruvar och skruvar - det sista! (Känns det igen???) Men så plötsligt är allt klart och vi ger oss iväg.

Som vanligt släpper inte jobbet greppet om oss. Det återstår alltid lite att göra, som måste avslutas innan lugnet infinner sig. Sören har lagt nåt program i produktion och väntar med spänning på om problem ska uppstå. Om det är problem så är det ju möjligt att jobba från båten så vi beslutar oss i alla fall för att ge oss iväg på söndagen den 5:e juli. Vi går till Skärså, äter middag på Albertina och bara njuter.

Vi blir hämtade av vår son på måndag afton för att åka hem till Iggesund för att gå på en konsert med Sofia Jannok . Sen skjutsar sonen oss tillbaka till båten.

Tisdag ger vi oss iväg från Skärså. Det är kallt och vi fryser lite. På väg förbi Storjungfrun går vi rakt emot ett lastfartyg som ligger på ankare. När vi närmar oss så tar de upp ankaret och gör en stor gir runt om oss. Kaptenen går ut på bryggan och vinkar till oss när de passerar förbi. Vi känner oss lite märkvärdiga när en så stor båt tar hänsyn till vår lilla segelbåt. Troligen visste kaptenen att vi hade högtidsdag. Det var 25 år sedan vi förlovade oss.

Beslutar oss för att, om möjligt, ligga på boj i Fågelhararna. När vi kommer in i viken ser vi en båt som svajar. Men vi har tur. De ligger på ankare så bojen är ledig. Där ligger vi kungligt. Katterna tar en tur runt däck och tittar lite förundrat när bojen "knackar på".

Onsdag tänkte vi oss till Ängskär, men får acceptera att det "bara" blir Huseliiharen. Vågorna är höga och ojämna. Katterna och maken har det besvärligt i vågorna. En kuling med mycket regn är på väg så vi beslutar att korta av dagens tänkta etapp.  Vi lägger oss i klubbhamnen i lilla viken väster om resturangen. Ett myckt klokt val visar det sig sedan när kulingen väl kom. Vi hade tur, och fick stå kvar på platsen vi förtöjt på. Ägarna till platsen var på semester, så den var ledig. Tur för oss!

Torsdag är "kojdag". Vi sitter i båten, har tid att skriva i bloggen. Jobbar lite, pratar med kattorna, vill inte alls gå ut. Regnet vräker ner, Vinden viner i masten, rycker i förtöjningarna. Vi är mycket glada att vi valde denna hamn. På andra sidan restaurangen har de det kämpigt. Vi har varit ute i vätan och tittat.

Tre dygn blir vi kvar. Det blåser riktig kuling. Båtarna på andra sidan har det riktigt besvärligt. Båtar for illa. En strumpa till ett försegel blev bara trasor. Flera båtar fick skador på fören. Men vi klarade oss bra och hade en angenäm tid i Huseliiharen, trots blåsten.

3,5 meter höga vågor på Gävlebukten, sägs det. Tur vi stannade i hamn.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0