Kökar nästa



Bikini-väder i flera dagar. Solen skiner från klarblå himmel. Det har varit varmt i flera dagar nu. Vi njuter av värmen, men havet är inte så varmt. 18°C. Skönt med dusch på aktern.

Vi tar cyklarna till Karlby. Tänkte äta lunch innan avfärd till Källskär. Vi blev lite snopna när köket inte öppnat ännu. Det blev ett glas vin innan vi klev ombord på Lady Helena. Tur att vi hade med oss lite fika i ryggsäcken. Källskär ska uttalas "Kälskär", med långt l. Vår guide, en äldre herre, var jättebra. Besök på Källskär kan verkligen rekommenderas. Vår guide förde oss med raska steg över ön. Berättade vad naturen själv och Friherre Göran Åkerhjelm skapat.  Och vi konstaterar som vanligt, att det är viktigt med guid. Man får så mycket mer ut av besöket.  

Väl tillbaka i Karlby så blev det snitzel och pommes innan vi cyklade tillbaka till Eos. Vi lyckades missa sista avfarten och hamnade vid färjeläget. Blev nog några kilometer extra. Vi badade och tog sen cyklarna till Hamnö och besökte kyrka och Fransciskanerklostret.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0