Flickorna tar båten


Hon med kandidatexamen har lånat båten i veckan. Tre dagar har hon tillbringat i vår skärgård tillsammans med kompisen Anna. Kandidaten heter Emilia. Hon har haft egen segelbåt från 16 års ålder. Ingen moppe alltså. Snokarna på en av öarna var det största problemet. Och därför fick soppåsen hänga med hem!

I loggboken läser jag att de seglar, nåja, det tar motorn till hjälp och kommer ut till Fläskvik. Lägger till och har en trevlig kväll trots träddödarnas högljudda framfart - avverkning pågick på ön.

Strålande sol från klarblå himmel. Kan livet vara bättre. Till och med träddödarna var tysta. De la ut från hamnen och seglade till Olmen. Backade in till bryggan (duktiga tjejer, vet hur man gör, och de är bara 21 år gamla). Vissa uttalanden i denna text kommer från mycket stolt mamma:)

Emilia var tvärsäker att det inte skulle finnas någon orm på Olmen, men vad är det första de ser? Jo, en orm som ligger och latar sig under en sten. Efter en stunds dödsångest lugnade de ned sig och kunde ta itu men kvällens aktivitet - grillning.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0