Blixt och dunder!

Vi lämnar Lauterhorn i all hast. Seglar en bra stund och ser föröver två svarta korvar på himmlen. Inser att detta inte bådar gott. Vi överväger att gå till annan hamn än planerat, men den tänkta hamnen och den vind som utlovas bådar inte gott. Vi beslutar att gå vidare till Lickershamn som planerat.

Cirka sju båtar går i samma riktning. Plötsligt ser vi bara en. Alla andra är borta i regnet som öser ner. Vi ser inget, varken i verkligheten eller på radarn. Regnet vräker ner. Blixtarna smäller och smäller. Sista blixten slår ner nära vår båt och ljudet av denna blixt får Findus att nästan hoppa ur skinnet. Jag trodde att vår sista stund var kommen. Men vädret gav med sig och vi kunde se vart vi seglade när vi så småning om seglade in i Lickershamn.
Apropå Lickershamn, om vi seglat i mörker eller i hällregn är det troligt att vi hamnat på badstranden. Vårt digitala sjökort visar helt fel i denna hamn. Enligt det digitala kortet så gick vi över piren och seglade rakt upp på badstranden. Lärdom: Ha alltid papperssjökort och lita inte fullt ut på tekniken.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0