Kan en segling bli bättre?



Vi seglande utt på torsdag eftermiddag och landade på bojen i Bålsön. Emilia och Anna anslöt senare på kvällen. Natt på svaj, kan det bli bättre?! Midsommaraftonssegling till Mellanfjärden. Kanonfint väder och en jättebra segling. Vi hade slör hela vägen upp till Mellanfjärden. Middag med alla barnen (nästan) på Sjömärket.

Seglade till Agön, slör även nu när vi gick i motsatt riktning. Kanonsegling. Inte mycket vågor och bra vind. La oss med aktern mot bryggan i Agö hamn. Men vi trivdes inte så vi gick ut och la oss på ankare ute i viken inför natten. Hur skönt är inte det?????

Lååång frukost i sittbrunn och en jättefin segling till Fläskvik där vi intog en god lunch i solen. Vinden, som passerat över land en bit, kändes betydligt varmare här.


Helt underbar helg

Motor till Fläskvik. Bojen blev det denna kväll. Vi tog jollen till bryggan och grillade korv. Fast vi vet att det kan vara farligt att äta grillad korv. Men det är ju så gott!.

Frukost inne i båten. Vädret tillät inte frukost i sittbrunnen. Det var lite för kallt. Sen måste jag jobb och satt nere i båten med min dator. Uppkopplad. Sören satte segel och efter en stund fick jag protestera - jag tappade kontakten med omvärlden. Han lovade att hålla sig på kontaktbart avstånd och jag fick göra klart mitt helgjobb och samtidigt lyssna på radion där det var kronprinsessbröllop.

Vi gick till Ravelgrund. En helt fantastisk liten ö. Beundrade den fina tavlan med namnen på alla sponsorer, Länsstyrelsen, Hälsinglands Båtförbund, HSSS med flera samt alla privatpersoner som stöttat. Jättekul att den äntligen är på plats.

Regnet det bara öser ner



Fredagens gråmulna himmel samt väderprognoserna meddelade att det är bäst att hålla sig hemma, på torra land. Kuling och hällregn hela lördagsdygnet var budskapet. Vi suckade och beslutade oss för att stanna hemma och fortsätta måla (inomhus). Och det var skönt att kliva upp på lördag morgon och se och höra regnet.

Det blåste fortfarande en del på söndagen men solen visade sig från sin bästa sida. Jag fortsatte tappert att måla och Sören har monterat dävert på aktern. Jollen ska få ny placering under gång. Den lever om när den blir släpad, säger Sören. Det låter som om vi har en hel fors bakom båten.


Surf till Skärså - och hem igen

Spikskorna på och en rivstart. Vi kom i väg cirka 17.00 och gick med slör ner till Skärså. Drygt 3 timmar, maxfart 8,5 knop och snittfart 7,4 knop. Det gick som på räls. Ingen sjö. La till och skyndade oss upp på restaurangen. God middag.

Sovmorgon på lördag. En rask prommenad till rökeriet där vi köpte sotare. Sen inväntade vi restaurangens öppnande och vindvridning. Ville köpa räkmackor att ta med. Och det gjorde vi också. Men eftersom klockan var 12.00 så var det lika bra att äta lunch. Strömmingsflundror och potatis. Gott. Räkmackorna fick bli kvällsgott. Vinden vred precis som väderleksrapporterna förutspått. Sydostligt, så vi surfade upp till Innerstön på 2 timmar, snittfart 7,2


RSS 2.0