Vänern från sin bästa sida



Så här skriver Emilia i vår loggbok: "Vi kryssar över Vänern, lugnt och behagligt. Ibland luktar det fisk. Min teori är att ett eller två nät som vi kört över, åker snålskjuts på kölen. Det vore fint, då skulle vi nog ha fisk hela semestern."
 
En humla åker också snålskjuts. Emilia döper honom till Alfred, och jag hjälper honom till en skuggig plats under sprayhooden. Katterna ligger i solen och gassar sig. Nu är livet ljuvligt!

Vi övernattar i Spiken och seglade dagen därpå till Läckö slott och hämtade ytterligare en gast. Fin segling till Sjötorp i mycket varmt väder. Nästan tropisk värme till sent på natten.

Fram med alla fendrarna igen. Dax för slussning. Sluss efter sluss efter sluss, men nu med gastar ombord. Tänk vad lätt det är att slussa när man bara kan titta på!

I Lyrestad fick vi ytterligare två gastar ombord. Vi tillbringade kvällen i kanalen, badandes. Men sen kom regnet och det regnade i flera dagar. Typiskt att det skulle bli sämre väder när vi nu är så många ombord. Dagen därpå mönstrade en gast av så nu är vi fem ombord + två katter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0