Regn

Slussade i hällregn. Emilia fixar lunch och Nadine läser. De stannar under däck hela dagen. Vi slussar tillsammans med en större motorbåt med Holländare ombord. De hade hyrt båten och slussade för första gången. Hanteringen är valhänt och vi ser att de inte har kunskap om slussandet. Plötsligt händer det som inte får hända, en av deras förtöjningar släpper och båten slår med stor kraft i en segelbåt. Som tur är klarar sig båtarna utan skador, men vi har ett snabbt familjeråd och beslutar att vi "lånar ut" Oskar till motorbåten. Han hjälper dem att slussa och trots att han bara slussat några slussar så är det han som undervisar dem i slussandets konst. Resten av dagen förflyter lugnt, utom vad gäller regnet, som tidvis öser ner.

Regn, regn och åter regn. VI går över sjön Viken och ser inte ett dugg för allt regn. Då är det skönt med radarn. I Karlsborg hittar vi ingen plats i gästhamnen i kanalen utan vi går till hamnen vid fästningen. Under kvällen blåser det kuling och vi är blöta och trötta när vi kommer fram. Då är det skönt med en varm och torr båt. Önskar bara att den varit dubbelt så stor, när alla blöta kläder ska torka.

Besöker Karlsborgs fästning dagen därpå. Vädret är bättre och solen tittar faktiskt fram igen, mellan regnmolnen. Fantastiskt fin guidad tur. Kan rekommenderas. Ärtsoppa och mackor i båten innan vi lämnar Karlsborg. Seglar sen över Vätterna.

Emilia och Nadine mönstrar av. De tar tåget från Mottala tillbaka till Iggesund. Vi bunkrade och "seglade" vidare. Solen strålar från en klarblå himmel. Jag städade båten under gång. Oskar och Sören kör och slussar. Jag är befriad för tillfället.



Nachos i sittbrunnen. Jättegott. Vi fick vänta två timmar i Berg i mittenbassängen, innan vi fick slussa ner. Vi hann inte igenom slussen i Norsholm utan gick tillbaka ut på Roxen. Hittade en bra plats att lägga ankare på och sen badade vi. So Long, Sveakryssaren från Huskvarna, kom tillbaka från Norsholm. Tågen lät så förskräckligt så det gick inte att ligga nära slussen. Vi erbjöd dem att ligga på vårt ankare.

Vi stannade i Bråttom och tog det lugnt. Fikade köttbullsmackor på caféet i Bråttom. Vi blev sittandes rätt länge eftersom regner öste ner. Men så småninom så drog regnet vidare och vi kunder fortsätta färden.

Oskar mönstrade av. Han tog bussen mitt på dagen och vi gick till affären och bunkrade. När vi kom tillbaka till båten så beslutade vi oss för att stanna en natt till. Vi lyssnar till allsången på kvällen men är för lata för att gå dit. Vi sitter i sittbrunnen  och läser. Njuter av friden och sillheten i båten. Vi är ensamma igen. (Nåja, katterna är ju kvar).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0