Problem med Furlex

Startade något tidigare denna morgon. Planen var att gå till Möja men utanför Stavsnäs får vi problem med Furlex. Sören ringer några samtal och vi beslutar oss för att gå till Bullandö Marina. Blir hänvisad plats eftersom det är fullt i gästhamnen. Middag på restaurangen. En fantastisk fiskgryta med aioli och parmesan. Jättegott.

Dagen därpå får vi hjälp med vår furlex. Janne på Ship Shape kom ut till oss där vi hade vår natthamn. Han dirigerade oss till en annan brygga, men sa att vi skulle få vänta. De hade ett annat uppdrag först. Så Sören passar på att montera högtalarna i sittbrunnen. Jag läser och tar det lugnt.

Det visar sig att vi behöver byta ut de inre delarna av furlex. Lotta (tror jag hon hette) åkte och fixade det som behövdes för att få ordning på allt. För att få loss det som var trasigt så måste vi ta ner förstaget. Allt gick som en dans och några timmar senare kunde vi segla vidare, med en fullt fungerade furlex. Tack Janne och Lotta på Ship Shape för snabb insats. Och tack Stefan på Maxi Bryggan, för vi hade naturligtvis kontaktat honom först för att hör vad vi skulle göra. Han drog i de första trådarna.

 Vi går till Säck. Vaknar nästa morgon och ser "Bageribåten". Vi köper färskt bröd och jordgubbar. Gott.

Rödlöga blir nästa natthamn. Vi grillar och njuter av kvällssolen. Badar. Dagen därpå tar vi jollen och åker in till butiken. Vi besöker fiket och får vänta en stund eftersom det inte öppnat ännu. Men vi väntar så gärna. Under tiden passar vi på att gå på vernisage! Vi tittar på tavlor och får lite vin, i väntan på att caféet ska öppna.

Bunkrar i lilla butiken och lämnar sedan Rödlöga. Näst hamn är Älmsta. Vi äter middag på restaurangen och badar sedan. Varmt, varmt i vattnet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0