Kanske, kanske, sjösättning i morgon

Vi kämpar mot tiden, just nu. Men, det är ingen idé att deppa. Det bästa är att jobba på. Om, jag säger OM, vår lilla skada blir lagad i morgon - då sjösätter vi på eftermiddagen. Vår skada är en "naturhamnsskada" av obetydlig natur! Men den ska åtgärdas!

Vi rengjorde båten i kväll. Det gick bra och fort, ända tills kvällsfukten kom. Då var det bara att ge upp. Vi har tagit några timmar ledigt i morgon förmiddag för att färdigställa. Hoppas på sjösättning i morgon och mastning söndag. Då blir det årets första segling till Valborg:) Vi hade inte tänkt sjösätta redan nu, men Selenes besättning jobbar stenhårt och vi har dragits med i arbetet och farten. Så har också en annan båtgranne gjort. Mikael jobbar allt vad tygen håller för att sjösätta på fredag.

I båtklubben har vi arbetsdag på lördag. S/y Eos ena kapten (ja, vi är faktist två kaptener på båten. Allt efter behov,) är hamnfogde i båtklubben. Detta innebär mycket förberedande arbete inför arbetsdagar. Han har planerat, handlat, vi har fraktat och stuvat in, en mängd material som ska användas under lördagen.

"Gamla uvar" eller så kallade "stofiler" må ha en annan åsikt om ledarskap på en båt. Det kanse vore på sin plats att de tog del av modern forskning kryddat med en aning genusinsikt innan de uttalar sig vidare i frågan. I vår familj har vi ett öppet, jämställt förhållande, vilket inte minst avspeglar sig på våra barns beteenden i ungt vuxenliv.

Kommentarer
Postat av: Selene

Ja, men det här gick ju bra. Nu ligger hon fint vid bryggan med aktern mot och ingen ser kvisslan i fören . Nästa år är den borta och glömd. Det är sånt som tillhör ungdoms problemen. Ta det lugnt båtlivet är långt.

2009-04-24 @ 23:52:15
Postat av: Selene

Ja, men det här gick ju bra. Nu ligger hon fint vid bryggan med aktern mot och ingen ser kvisslan i fören . Nästa år är den borta och glömd. Det är sånt som tillhör ungdomens problemen. Ta det lugnt, båtlivet är långt. Den är starkast som inte äger problemet.

2009-04-24 @ 23:55:53
Postat av: Emilia

Ni har så rätt kära päron, ingen gubbe kommer någonsin få kalla sig enväldig kapten på min framtida båt : )

2009-05-15 @ 20:22:56
URL: http://eosdotter.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0