Mera Åland.... 2007

Eftersom vi väntade på ett lågtryck med centrum i Polen så tog vi det säkra för det osäkra - det blev motor till Kökar! Vi kom fram till Karlby sent på kvällen och fick plats i hamnen, klämd mellan två 40-fotare. Vi nådde inte bryggan. Bra! Findus blir kvar ombord.Det blev regn och mycket blåst. Vi stannade en dag extra på grund av blåsten och hann med en lång promenad till ett trevligt litet kafé. Källskär får vänta tills nästa gång vi kommer till Åland.

"Tävlade" med en Elan 33 på väg norrut från Kökar. Vi höll precis undan för dem. Vi tänkte oss en annan hamn men vinden låg på och det såg inte så inbjudande ut. Det fick bli Degerby, igen. Denna gång la vi oss på boj vid bryggan. Vi hade precis lagt till när "Resting Goose", Jeanneau Sun Odysse 49 med engelsk flagga, kom och la sig på vår styrbordssida. Bojkroken ville inte fungera så de fick problem och vi fick kämpa en bra stund alla sex eftersom de drev på vår båt. Nåja, allt gick bra och vi blev bjudna på ett glas vin och en trevlig pratstund i Ann och David Chattertons båt.

Dagen därpå gick vi till Mariehamn, via Lumparn och la oss i östra hamnen. Vi besökte Pommern och tittade på alla skutor som deltog i Tall Ship Race. Vi missade tyvärr den stösta sevärdheten av dem alla, en båt från Mexico.

Sörens födelsedag firade vi på Rödhamn, en fantastiskt vacker ö. Vi besökte museet med radiofyren och hann med en promenad på ön. Katterna uppskattade att få land under tassarna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0