Hem från Åland 2007

Överseglingen
Det tog fem timmar att gå från Rödhamn till utanför Arholma, nästan 32 M. Vi gick ytterligare 32 M och tog natthamn i Singö norra, en bra naturhamn för ankring på svaj. Vi hade besvärlig sjö på överfarten. Katterna sov dock lugnt eftersom de fått sjösjukepiller innan avfärd. Vi hamnade i ett åskregn men klarade oss från blixtar. Dagen därpå gick vi till Öregrund. Vi träffade "Nikita" och hade en trevlig kväll tillsammans.

Inget trevligt ressällskap!
Vi lämnade Öregrund i bra väder. Mera läns än slör. Nikita drog ifrån. Sen blev det stiltje och vi körde motor. Vinden kom tillbaka och ett åskmoln växte på sig och blev gigantiskt. Det blev till att ändra kurs cirka 90 grader för att komma undan åskan. Kom fram till Synskär väldigt sent.

Åskmoln och Nikita

Jollehaveri
Vi gick till Söderhamn, trodde kameran var trasig, men det visade sig vara ett dåligt laddat batteri. Passade på att bunkra lite och gick sen ut till Segelvik. Vi väntar kuling så vi ligger kvar. Vi bytte sida på bryggan för att ligga med fören mot vinden. Dagen därpå började med regn. Vi väntade ut regnet och gjorde sedan iordning jollen för en tur i Svartsundsrännan. Sören pumpade upp jollen lite och vi packade i utflyktskorg och satte oss tillrätta. Körde några meter, och undrade vartifrån allt vatten kom. En fog hade släppt och vatten formligen vällde in. Det blev till att vända i en hast. Inte ville vi bada med kläder på!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0