Torö, Ankarudden

Efter några dagar i Nynäshamn så lättar vi ankare och drar vidare. Selene vänder norrut och vi går vidare söderut. Tänker oss till Landsort men där är det fullt. Vi går norrut till Torö, Ankarudden och hittar hamnplats.

Det finns en tevlig restaurang precis bredvid. Den har egen brygga där gästerna kan ta sin fördrink i solgasset. Det såg jättemysigt ut. Vi valde dock att laga mat i båten och äta i sittbrunn - och gärna utan sol! Inte dumt det heller.

Plötsligt, mitt i middagen, så kommer två poliser och går förbi. De är på väg till en motorbåt som ligger lite längre ut på bryggan. Det visar sig att strax innan vi anlände till hamnen så krockade en segelbåt och en motorbåt. Segelbåten gick upp mot vind för att ta ner segel och motorbåten kom ivägen för dem. Motorbåten fick en spricka uppifrån och ner längs sidan. SSRS kom ocså förbi. Det var första semesterveckan för motorbåten, de hade tänkt vara ute många veckor till, men måste nu uppsöka varv för att repareras. På segelbåten syntes inte en skråma.

En intressant väderkvarn lockade oss att ta katterna i jollen och ro över vattnet. Vi gick iland och släppte katterna. Vi såg en massa spillning som vi inte riktigt kände igen. Måntro är det ko? tänkte vi. Men när vi kom en bit längre upp på land så visade det sig att det var hästar, och de var på väg rakt mot oss och katterna, med fart. Vi fick också fart när vi grabbade varsin katt och satte iväg mot jollen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0